pondělí 22. srpna 2016

Rychlé tvarohové vdolečky

Vždycky když se vracím od rodičů, přivážím si recept na něco hrozně dobrého a přitom jednoduchého a rychlého. Jako tyhle vdolečky. To jsem jedno odpoledne mlsně chodila kolem lednice, otvírala a zavírala dveře špajzky, nakukovala do šuplíků a skříněk v kuchyni, až to mamka nevydržela a zeptala se, jestli nechci vdolky. Chci, ale čekat se mi nechce, odvětila jsem. Neboj, ty budou vcukuletu... A taky byly... A ještě rychleji zmizely. A já už mám další tip na nedělní snídani.


Ingredience

250 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
250 g měkkého tvarohu (ve vaničce, polotučný)
2 vejce

Tip: Do těsta můžete podle chuti přidat cukr (třeba vanilkový) nebo rozinky.

Postup

V míse smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem, přidáme tvaroh a rozšlehaná vajíčka, vypracujeme měkké, poměrně dosti lepivé těsto (podle potřeby přisypáváme mouku, obzvlášť pokud máme vodovější tvaroh či vajíčka). Na vále ho buď vyválíme na placku zhruba 1-2 cm vysokou a vykrajujeme kolečka, nebo zformujeme váleček, nožem odkrajujeme asi 1-2 cm široké kousky a skleničkou je zploštíme. 

V hlubokém rendlíku si rozpálíme olej (nešetříme jím, vdolečky musí tzv. plavat) a vdolky smažíme z obou stran dozlatova, trvá to jen pár minut a během smažení se pěkně nafouknou. Podáváme je ihned, nejlepší jsou ještě horké.












2 komentáře:

  1. Neco podobneho jsem uz delala a bylo to vynikajici. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že podobný recept máme doma v notýsku každý. Jen se na ně zapomíná...

      Vymazat