pátek 26. března 2021

Velikonoční brownies


Venku zima a sychravo, tak proč si nezpříjemnit den kouskem hutné čokoládové dobroty. A když už se blíží ty Velikonoce, můžete si je stejně jako já ozdobit i mini čokoládovými vajíčky a naladit se na blížící se svátky. Narozdíl od klasických brownies jsem do těsta přidala i oříškové máslo a mouku nahradila mletými ořechy, takže tyhle brownies chutnají jako oříšková čokoláda, mňam.


Ingredience

(forma 24x24 cm)

100 g másla
300 g kvalitní tmavé čokolády
100 g lískooříškového másla s čokoládou
1 lžička vanilkového extraktu
3 vejce
150 g třtinového cukru
100 g pražených lískových oříšků
špetka soli

Oreo sušenky, mini čokoládová vajíčka


Postup

Ve větším rendlíku si na mírném plameni částečně rozehřejeme máslo, přidáme čokoládu (30 g čokolády necháme stranou) a oříškové máslo a za stálého míchání rozpustíme na hladký krém. Odstavíme ze sporáku a necháme lehce zchladnout.

Ořechy rozemeleme na jemnou moučku. V mixéru vyšleháme vajíčka s cukrem, až zesvětlají a nabudou, poté vešleháme rozpuštěnou čokoládovou směs. Přidáme mleté oříšky a špetku soli a opět důkladně promícháme, nejlépe stěrkou.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Dno formy vyložíme pečícím papírem, nalijeme do ní těsto a uhladíme. Posypeme ho kousky sušenek a odloženou čokoládou nasekanou na malé kousky. Pečeme asi 30 minut (testujeme špejlí, po vytažení musí být lehce mazlavá). Jakmile brownies vytáhneme z trouby, zatlačíme do těsta i čokoládová vajíčka (kdybychom je přidali před pečení, zapadla by hluboko do těsta).
























Žádné komentáře:

Okomentovat