pátek 14. května 2021

Čokoládový freakshake



Freakshake je vlastně milkshake v bláznivém provedení. Jinak se asi tomu, že si na sklenici se zmrzlinovým koktejlem navršíte čoko donut, šlehačku, Oreo sušenky, čoko bonbóny a Kinder čokoládu, říkat nedá. Když jsem tuhle dobrou ukazovala nějaký ten pátek zpátky ve stories na Instagramu, přišel dotaz, jak se to vlastně pije/jí. Upřímně říkám, že blbě a dost možná budete přejedení ještě dřív, než se dostanete k tomu milkshaku, haha. Ale je to strašně dobrý a do tohohle horka jako dělaný, zvlášť když vynecháte banán a přidáte víc zmrzliny.


Ingredience

250 ml mléka
1/2 banánu
2 kopečky čokoládové zmrzliny
2 lžičky lískooříškového krému s čokoládou

mléčná/hořká čokoláda na ozdobení sklenice
lískové oříšky, lyofilizované maliny
čokoládový donut
sušenky, čokoládové tyčinky apod.


Postup

Okraj sklenice namočíme do rozpuštěné čokolády a obalíme v drcených lískových oříšcích a lyofilizovaných malinách. Trochu čokolády nalijeme i na dno a boky sklenice.

Do mixéru dáme mléko, banán na kolečka, zmrzlinu a ořechové máslo, rozmixujeme dohladka. Nalijeme ho do sklenice, navrch posadíme donut. Ozdobíme šlehačkou, čokoládovými sušenkami a jinými cukrovinkami podle svojí chuti. Ihned podáváme.

Tip: Složení milkshaku si upravte podle svojí chuti. Pokud nemáte rádi hutná pití, vynechte banán. Stejně tak uberte či přidejte na zmrzlině a ořechovém máslu. 






1 komentář:

  1. Určitě vyzkouším, na čokoládové zmrzlině totiž naprosto ujíždím. Katka

    OdpovědětVymazat