středa 15. června 2016

Piňa Colada nanuky


Nejlepší věci vznikají jen tak, z okamžitého nápadu. Třeba když si koupíte krabičku kokosové vody a zjistíte, že samotná vám moc nechutná. I když je zdravá, hydratující a plná prospěšných látek. A teď co s ní? Dobrá hospodyňka přes plot i pro pírko skočí, natož aby pak něco vyhodila. Na Pinterestu zadáte "coconut water", vyjede vám spousta úžasných receptů a mezi nimi i Piňa Colada. Koktejl z Karibiku, s ananasovou šťávou, kokosovým mlékem či sirupem a bílým rumem. A protože léto právě začíná a občas to sluníčko už i pěkně pálí, není lepšího osvěžení než nanuk.

Jelikož je to opravdu recept, co dům dal (i ten ananas jsem měla pár týdnů schovaný v mrazáku), poměr ingrediencí si můžete měnit podle libosti. U rumu bych se ale držela zkrátka, pokud ho bude moc, směs v mrazáku neztuhne a budete mít jen hoooodně vychlazený koktejl. Cukru naopak klidně přidejte víc, mražení ubírá na sladkosti.

Ingredience

300 g pokrájeného ananasu (čerstvý nebo z plechovky)
300 ml kokosové vody / kokosového mléka
60 ml smetany na šlehání
2-3 lžíce bílého rumu (v nealko verzi klidně vynecháme)
3 lžíce cukru krytal

strouhaný kokos na ozdobu

Postup

V mixéru se sekacími noži nebo ponorným nástavcem rozmixujeme všechny suroviny. Ochutnáme a případně dosladíme. Směs nalijeme do formiček na nanuky a dáme zmrazit. Když začne tuhnout (zhruba po půl hodině), posypeme povrch strouhaným kokosem a zapíchneme nanuková dřívka. Pokud nemáme formičky, nalijeme směs do mělké misky a jakmile začne tuhnout, vidličkou naškrábeme na hrubé krystalky (několikrát opakujeme).



Žádné komentáře:

Okomentovat