čtvrtek 6. srpna 2015

Okurková zmrzlina s ginem


Spojení "okurková zmrzlina" vyvolává různé emoce - od zvědavosti, pobavení, nedůvěry až po odpor. Záleží na tom, jak moc rádi zkoušíte nové či neobvyklé chutě. Zmrzliny se ale rozhodně nebojte a rozhodně zkuste více než jednu lžičku. První sousto je sice opravdu okurkové, s druhou lžičkou se vám na jazyku rozvoní i citron s mátou, celá ta kompozice je výrazně osvěžující a na horké léto přímo ideální. Garantuji, že jen u těch dvou lžiček rozhodně nezůstanete*. Recept převzat doslova a do písmene z blogu Tři kopečky patřící jedné vášnivé zmrzlinářce.

*Vyzkoušeno i na zapřísáhlých odpůrcích všech novot.

Ingredience 

4 salátové okurky
2 citrony
3 stonky máty
180 g cukru krystal
3-4 lžíce ginu (ve verzi pro děti můžeme vynechat)

Postup

Okurky oloupeme, nastrouháme nahrubo a rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo nakrájené na kousky rozmixujeme rovnou. Přecedíme přes cedník (vyložený plátýnkem), abychom zachytili všechnu šťávu. Okurkovou dužinu poté ještě důkladně vymačkáme, každé zmařené kapky by byla škoda. 

Cukr rozpustíme v kastrůlku s troškou vody. Vychladlý přilijeme do okurkové šťávy, přidáme šťávu z citronů, gin a nadrobno nasekanou mátu. Další práci necháme na zmrzlinovači, případně směs vložíme do mrazáku a každých 30 minut důkladně promícháme metličkou. 

Inspirace: www.blog.trikopecky.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat