neděle 27. března 2022

Mrkvové cupcakes s krémem



Velikonoční výzdobu sice ještě nemám a zatím ani neplánuju, ale nové recepty pomalu přidávat začnu, ať se máme na co těšit (ty starší najdete vpravo pod záložkou Velikonoce). Co si budeme povídat, nejlepší je na Velikonocích všechno to skvělé jídlo. První recept je na jednoduché, šťavnaté cupcakes s krémem, na který nepotřebujete žádnou speciální zdobící špičku, ani jiné fígle, a přesto vykouzlíte malá hnízdečka. Trik je ve strouhaném kokosu, kterým obalíte krém. A do hnízdeček pak můžete posadit cukrová či čokoládová mini vajíčka.

Ingredience

150 g třtinového cukru
150 ml oleje
2 vejce
150 g najemno nastrouhané mrkve
120 g hladké mouky
80 g mletých pekanových ořechů
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice 

Krém

300 g čerstvého smetanového sýra
90 g smetany ke šlehání
60 g cukru moučka
1 lžíce citronové šťávy (nebo podle chuti)

strouhaný kokos
cukrová vajíčka (mandle v čokoládě)


Postup

V míse metlou promícháme cukr, olej a vajíčka, přidáme mrkev.

Zvlášť smícháme hladkou mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva, sodu a skořici, vše přidáme do tekuté směsi a krátce promícháme, aby se suroviny spojily.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na 12 muffinů vyložíme papírovými košíčky a těsto do nich rovnoměrně rozdělíme. Cupcakes pečeme asi 20 min, testujeme špejlí. Necháme vychladnout na mřížce.

Sýr, smetanu, cukr a citronovou šťávu vyšleháme na pevný krém. Přendáme ho do sáčku s kulatou zdobící špičkou a na cupcakes nastříkáme krémová hnízdečka. Každé obalíme v kokosu a doprostřed posadíme cukrová vajíčka.














Žádné komentáře:

Okomentovat