sobota 20. února 2016

Čokoládové vafle

K Vánocům jsme dostali toustovač 3v1, to znamená, že kromě klasických toustů si můžeme připravit i panini a vafle, stačí prohodit plotýnky a je to. Vafle už jsme dělali minimálně pětkrát, v podstatě každý druhý víkend, a nemůžeme se jich nabažit. Není nic lepšího, než se v sobotní ráno s chutí zakousnout do křupavé vafle. Vždycky zmizí tak rychle, že je ani nestihnu vyfotit. No, tenhle víkend jsem se překonala, dva kousky ubránila a tady je recept. Tentokrát jsem pekla vafle čokoládové, ještě horké jsme je mazali nutellou nebo polévali karamelem, co kdo radši, navrch přišla kolečka banánu. Na domácí šlehačku už jsem byla líná, ale rozhodně by nebyla marná. Tak třeba příště.


Ingredience

(asi 12 vaflí)

230 g hladké mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
3 lžíce cukru*
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
500 ml podmáslí
100 g másla, rozpuštěného a zchladlého
3 vejce

banány, karamelová omáčka, šlehačka, nutella... 

*ačkoliv obvykle do těsta na palačinky, lívance, vafle atd. cukr nedávám, samotná náplň mi přijde sladká až dost, tady doporučuju osladit i těsto, je tam kakao a vafle by jinak mohly někomu připadat lehce nahořklé

Postup

V míse smícháme všechny sypké ingredince, zvlášť metličkou prošleháme podmáslí s máslem a vajíčky, přilijeme k sypké směsi a umícháme hladké těsto.

Dále postupujeme podle návodu na vaflovači. Já jsem na rozpálené plotýnky nalila malou naběračku těsta a vafle opékala asi sedm minut. Podáváme teplé, dokud jsou ještě křupavé.








Inspirace: www.kitchenconfidante.com

Žádné komentáře:

Okomentovat