pondělí 7. srpna 2017

Malinová zmrzlina & makronky

Včera se u nás konečně ochladilo, hádám ale, že pár horkých dní nás ještě v srpnu čeká, takže tahle zmrzlina přijde jistě vhod. Vloni jsem si zmrzliny s banánovým základem hodně oblíbila a i letos už jsme ji párkrát měli. Banán se postará o krémovou konzistenci, skoro nepoznáte, že zmrzlina není ze smetany či mléka. Pro někoho výrazné banánové chuti se přitom nemusíte bát, stačí, když budou další ingredience převažovat a na chuti banán skoro/vůbec nepoznáte. Třeba malinová je přímo úžasná, a ta barva k tomu! Já jsem měla doma v mrazáku pár makronkových skořápek, tak jsem si dopřála přímo dekadentní kombinaci a makronky naplnila zmrzlinou. 


Recept na makronky s podrobným postupem najdete tady - můžete si vybrat francouzskou či italskou metodu.

Ingredience

2 zralé banány
hrst malin
2 lžíce bílého jogurtu (nemusí být) 
1 lžíce medu / javorového sirupu 

Postup 

Banány nakrájíme na kousky, vložíme do sáčku, přihodíme maliny a dáme zmrazit. Poté ovoce rozmixujeme na hladký krém, můžeme zjemnit přidáním bílého jogurtu a podle chuti dosladíme. Ihned podáváme, tak chutná nejlépe, nebo ji můžeme na chvíli vložit do mrazáku, aby více ztuhla.

Já jsem tedy zmrzlinou naplnila makronky a poté je na chvilku vrátila do mrazáku, zmrzlina byla po rozmixování přeci jenom hodně měkká.









Žádné komentáře:

Okomentovat