středa 13. ledna 2016

Skořicové máslové sušenky

Tyhle sušenky jsou jednoduchou variací na mé oblíbené máslové sušenky. Na povrchu křupavé, uvnitř měkké, s bohatou máslovou chutí. Tentokrát jsem ale využila recept, který obsahuje pouhé čtyři suroviny, a navíc přidala pořádnou porci voňavé skořice. Máslo, cukr, mouku a sůl jistě najde doma každý, takže když vás přepadne chuť na sladké, upečené je budete mít raz dva. Protože jsem sušenky chystala ještě před Vánocemi, vykrajovala jsem hvězdičky, ale sušenkám jistě budou slušet i kolečka, srdíčka či jakékoliv tvary vykrajovátek, které máte zrovna po ruce.


Ingredience

(asi 50 menších sušenek)

220 g másla, změklého
150 g cukru krystal
320 g hladké mouky
špetka soli
1 lžíce mleté skořice

kvalitní čokoláda na vaření (používám 52%)
1 lžíce másla

Postup

V mixéru šleháme změklé máslo s cukrem minimálně 3 minuty, až zesvětlá a nabude. Šlehací metlu vyměníme za K-metlu a vmícháme mouku, sůl a skořici. Řádně propracované těsto je měkké, jemné a nadýchané, nelepí se na prsty. Z těsta zformujeme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a necháme nejméně hodinu vychladit v lednici. Těsto se pak bude lépe rozvalovat.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto si podsypeme moukou a vyválíme asi na 0,5 cm, během pečení sušenky trochu nabudou. Vykrájíme požadované tvary. Sušenky pečeme asi 8-10 minut, až okraje lehce zezlátnou. Ihned po vytažení je opatrně přendáme na mřížku vychladnout.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce, vmícháme máslo. Sušenky z poloviny máčíme v čokoládové polevě, necháme ztuhnout na mřížce.

Skladujeme nejlépe v uzavřené dóze, asi 5-7 dní. 


Inspirace: www.bettycrocker.com

Žádné komentáře:

Okomentovat