neděle 8. května 2016

Borůvkové bábovičky


Týden a kousek jsem teď strávila u rodičů takřka na druhém konci republiky a ač jsem si slibovala, jak budu pilně přidávat recepty, nějak to nakonec nevyšlo. Užívala jsem sluníčka, kaváren a rodičovské péče a úplně vypnula. Upekla jsem alespoň tyhle bábovičky, nejdřív u nás doma, ale to se mi ty velké kanadské borůvky během pečení jaksi vypařily a v těstě po nich zbyly díry, a pak ještě u našich, tentokráte z českých borůvek (taktéž mražených, z letních zásob), ve formě na muffiny, a byly perfektní.

Ingredience

(cca 18 báboviček nebo muffinů)

250 g hladké mouky
150 g cukru krystal
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
špetka soli
250 ml mléka
180 g bílého jogurtu
120 ml oleje
1 vejce

borůvky (dala jsem cca 150 g)

Poleva

cukr moučka utřený se lžičkou mléka (podle potřeby přidáme jedno či druhé, až je poleva tekutá tak akorát)

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme sypké suroviny, tj. mouku, cukr, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. Zvlášť metličkou smícháme mléko, jogurt, olej a vajíčko. Tekutou směs přilijeme do mísy a promícháme, až se vše spojí v těsto. Nakonec opatrně vmícháme borůvky (mražené dáme rovnou z mrazáku). 

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (případně vyložíme košíčky), těstem plníme zhruba do 2/3. Pečeme asi 15 minut, testujeme špejlí. Necháme vychladnout na drátěné podložce. 




Inspirace: www.thismamacooks.com

2 komentáře:

  1. Bábovičky vypadají nádherně! Borůvky miluju, úplně bych se do nich zakousla :) Máte krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Forma na bábovičky byl můj vytoužený dárek, miluju tyhle roztomilé minidezerty. A na borůvkovou sezónu už de těším strašně moc. Hezký den!

      Vymazat